RAPORTO

veprime ilegale

Lajmet

 • 09 Nëntor  

  Kosova me 120,000 hektarë parqe nacionale

  Arrihet standardi evropian për më shumë se 10% të territorit nën mbrojtje, vendimi i Qeverisë i shton 20’000 hektarë parqeve nacionale të Sharrit dhe Bjeshkëve të Nemuna Lexo më shumë

 • 02 Nëntor  

  Qeveria e Republikës së Kosovës sot miratoi Vendimin e MMPH-së për ndalimin e menjëhershëm të eksploatimit të rërës dhe zhavorrit nga lumenjtë e Kosovës

  Tre janari i vitit të ardhshëm është data e fundit kur duhet të largohen makineritë e shfrytëzuesve ilegal të rërës dhe zhavorrit nga lumenjtë e Kosovës. Kështu tha sot ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Z. Dardan Gashi në... Lexo më shumë

 • 01 Nëntor  

  Ministri Dardan Gashi u takua me përfaqesusesin Special të KB-se Fared Zarifi si dhe drejtoreshën e UNDP-s ë Osnat Lubrani.

  Ministri Dardan Gashi sot u takua me përfaqesusesin Special të KB-se Fared Zarifi si dhe drejtoreshën e UNDP-s ë Osnat Lubrani. Në takim u bisedua per pjesmarrejn e Kosovës në forumet dhe konferencat ndërkombetare, mbeshtetjen që mund ti ofroj... Lexo më shumë

 • 01 Nëntor  

  Ministri Z. Dardan Gashi priti sot kryetarin e KK të Prishtinës Z. Isa Mustafa

  Gjatë takimit që ministri Z. Dardan Gashi pati me kryetarin e KK të Prishtinës , Z. Isa Mustafa u bisedua për disa çështje si ato të Planifikimit Hapësinor, menaxhimin e mbeturinave, çështjet e ndërtimit dhe çështje të tjera mjedisore. Lexo më shumë

 • 31 Tetor  

  U mbajt Konferenca për "Projektligjin për Fondin e Mbrojtjes së Mjedisit"

  Janë 25 lloje të taksave që parashikohen më këtë Projektligj. Organizuar nga Ministria e Mjedisit dhe në prani të shumë ekspertëve, përfaqësuesve të institucioneve vendore dhe OJQ-ve mjedisore , sot në ambientet e Restorant Mansion në... Lexo më shumë

 • 28 Tetor  

  U nënshkrua marrëveshja tre paleshe, MMPH, KEK dhe Banorët e lagjes Shala

  Pas përfundimit të procedurave të shpronësimit, incizimit, vlerësimit për kompensimin e pronave dhe pasurive,sot në lokalet e MMPH-së, u nënshkrua marrëveshja tre paleshe, MMPH, KEK dhe Banorët e lagjes Shala, për kompensimin e pronave të... Lexo më shumë

 • 20 Tetor  

  Ministri i MMPH-së, Z. Dardan Gashi vizitoi KK të Prizrenit

  Në këtë takim ministri z. Dardan Gashi dhe Kryetari Komunës së Prizrenit z. Muja biseduan për bashkëpunimet e mundëshme të kësaj ministrie dhe Komunës së Prizrenit. Kryesisht u bisedua për planifikimin hapësinor dhe mirëmbajtjen e... Lexo më shumë

 • 20 Tetor  

  Debati për Projektligjin për qendrën historike të Prizrenit

  Në Debatin për Projektligjin për Qendrën Historike të Prizrenit e organizuar nga Organizata Jo-Qeveritare Urbaniak në bashkëpunim me Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, ku ishin të ftuar OJQ-të, shoqëria civile, përfaqësues të... Lexo më shumë