RAPORTO

veprime ilegale

Lajmet

 • 22 Nëntor  

  Shtetet anëtare të BE-së përmes Projektit të Binjakëzimit Mbështesin Sektorin e Mjedisit në Kosovë

  Pas një viti pune intensive dhe bashkëpunimi të ngushtë midis Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor të Kosovës, përkatësisht Agjencionit për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës dhe ekspertëve nga shtetet anëtare të BE-së si: Austria,... Lexo më shumë

 • 18 Nëntor  

  Përcaktohen masat për mbrojtje më efikase të mjedisit

  Sot, të premten më 18 nëntor, në ora 15:00, Ministri Dardan Gashi dhe zyrtarë të MMPH-së, vizituan kompaninë e Ferronikelit në Drenas. Lexo më shumë

 • 14 Nëntor  

  Të gjitha institucionet e vendit obligohen që të zbatojnë vendimin e Qeverisë për ndalimin e eksploatimit të inerteve

  Inspektorati i MMPH-së , deri në fund të kësaj jave, të gjithë eksploatuesve të rërës dhe zhavorrit , do t’ua dorëzoj vendimin e Qeverisë i cili vendim i obligon që me njëherë ti tërheqin makineritë, në mënyrë që ato kompani ti shmangen... Lexo më shumë

 • 11 Nëntor  

  Intensifikohen përgatitjet për zbatimin e vendimit për ndalimin e eksploatimit të rërës dhe zhavorit

  Sot në lokalet e Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, u mbajt takimi i përbashkët i përfaqësuesve të MMPH, MBPZHR, MPB, MAPL, KPMM dhe MD, përkatësisht Agjencioni për Administrimin e Pasurisë së Sekuestruar dhe Konfiskuar, ku u... Lexo më shumë

 • 09 Nëntor  

  Kosova me 120,000 hektarë parqe nacionale

  Arrihet standardi evropian për më shumë se 10% të territorit nën mbrojtje, vendimi i Qeverisë i shton 20’000 hektarë parqeve nacionale të Sharrit dhe Bjeshkëve të Nemuna Lexo më shumë

 • 02 Nëntor  

  Qeveria e Republikës së Kosovës sot miratoi Vendimin e MMPH-së për ndalimin e menjëhershëm të eksploatimit të rërës dhe zhavorrit nga lumenjtë e Kosovës

  Tre janari i vitit të ardhshëm është data e fundit kur duhet të largohen makineritë e shfrytëzuesve ilegal të rërës dhe zhavorrit nga lumenjtë e Kosovës. Kështu tha sot ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Z. Dardan Gashi në... Lexo më shumë

 • 01 Nëntor  

  Ministri Dardan Gashi u takua me përfaqesusesin Special të KB-se Fared Zarifi si dhe drejtoreshën e UNDP-s ë Osnat Lubrani.

  Ministri Dardan Gashi sot u takua me përfaqesusesin Special të KB-se Fared Zarifi si dhe drejtoreshën e UNDP-s ë Osnat Lubrani. Në takim u bisedua per pjesmarrejn e Kosovës në forumet dhe konferencat ndërkombetare, mbeshtetjen që mund ti ofroj... Lexo më shumë

 • 01 Nëntor  

  Ministri Z. Dardan Gashi priti sot kryetarin e KK të Prishtinës Z. Isa Mustafa

  Gjatë takimit që ministri Z. Dardan Gashi pati me kryetarin e KK të Prishtinës , Z. Isa Mustafa u bisedua për disa çështje si ato të Planifikimit Hapësinor, menaxhimin e mbeturinave, çështjet e ndërtimit dhe çështje të tjera mjedisore. Lexo më shumë