RAPORTO

veprime ilegale

Lajmet

 • 04 Janar  

  Largohen Eksploatuesit

  Më 2 Janar 2012, filloi implementimi i vendimit të Qeverisë së Kosovës për ndalimin e punës së eksploatuesëve të rërës dhe zhavorit në brigjet dhe hapësirat rreth lumenjëve të Kosovës. Lexo më shumë

 • 28 Dhjetor  

  2011 — vit dinamik për Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor

  Gjatë këtij viti Ministria pati sukses të jashtëzakonshëm në plotësimin e infrastrukturës ligjore. Gjithashtu, u morën vendime përmbajtjesore në mbrojtje të ambientit si ndalimi i exploatimit të inerteve nga lumenjtë, padi për ndotësit më të... Lexo më shumë

 • 23 Dhjetor  

  U promovua Raporti "Gjendja e Mjedisit në Kosovë-2008-2010"

  Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, përkatësisht Agjencioni për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës, promovoi sot Raportin "Gjendja e Mjedisit në Kosovë 2008-2010". Lexo më shumë

 • 20 Dhjetor  

  Zyrtarizohet marrveshja , për ndalimin e eksploatimit të materialeve inerte

  Pas vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës të marrë me 02 Nëntor 2011, për ndalimin e eksploatimit të materialeve inerte, që nga dita e sotme Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor dhe te gjithë akterët tjerë që janë të... Lexo më shumë

 • 20 Dhjetor  

  U aprovuan nga Kuvendi i Kosovës Projektligjet për Parkun Kombëtar "Sharri" dhe Projektligji për Parkun Kombëtar "Bjeshkët e Nemuna"

  Sot, me datën 20.11.2011 u aprovuan nga Kuvendi i Kosovës Projektligjet për Parkun Kombëtar "Sharri" dhe Projektligji për Parkun Kombëtar "Bjeshkët e Nemuna". Me shpalljen e pavarësisë së Kosovës, është krijuar një bazament krejtësisht i... Lexo më shumë

 • 20 Dhjetor  

  Kuvendi i Kosovë aprovoi projektligjin për Qendrën Historike të Prizrenit

  Sot, me datën 20.11.2011 u aprovua nga Kuvendi i Kosovës Projektligji për Qendrën Historike të Prizrenit. Pakoja e Ahtisarit dhe neni 8 i Ligjit për Zonat e Veçanta të Mbrojtura e konsiderojnë Qendrën Historike të Prizrenit si të tillë dhe për... Lexo më shumë

 • 16 Dhjetor  

  Ministri Gashi në Japoni

  Ministri Gashi në Japoni Deri në gusht të vitit 2012, 37 kamionë për grumbullim të mbeturinave do të sjellen në Kosovë nga Japonia. Lexo më shumë

 • 06 Dhjetor  

  Të gjithë operatorëve të rërës,nga dita e sotme, iu pezullohen të gjitha pëlqimet mjedisore nga MMPH.

  Pas vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës të marrë me 02 Nëntor 2011, për ndalimin e eksploatimit të materialeve inerte, që nga dita e sotme janë të njoftuar të gjithë operatorët e rërës dhe zhavorit që iu pezullohen të gjitha... Lexo më shumë