RAPORTO

veprime ilegale

Lajmet

 • 11 Janar  

  Ministri Dardan Gashi priti ambasadoren e Ambasadës së Zvicrës në Prishtinë, Znj Krystyna Marty

  Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Z. Dardan Gashi, priti sot Ambasadoren e Ambasadës së Zvicrës në Prishtinë Znj Krystina Marty. Lexo më shumë

 • 05 Janar  

  Vendosmëri e madhe e inspektorëve komunal për ta zbatuar në tërësi vendimin e Qeverisë për ndalimin e degradimit të më tejm të lumenjve

  Vendimi i Qeverisë së Republikës së Kosovës për ndalimin e menjëhershëm të eksploatimit të inerteve nga lumenjtë dhe hapësirat tjera përreth tyre, i obligon të gjitha institucionet qendrore dhe lokale. Lexo më shumë

 • 04 Janar  

  Largohen Eksploatuesit

  Më 2 Janar 2012, filloi implementimi i vendimit të Qeverisë së Kosovës për ndalimin e punës së eksploatuesëve të rërës dhe zhavorit në brigjet dhe hapësirat rreth lumenjëve të Kosovës. Lexo më shumë

 • 28 Dhjetor  

  2011 — vit dinamik për Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor

  Gjatë këtij viti Ministria pati sukses të jashtëzakonshëm në plotësimin e infrastrukturës ligjore. Gjithashtu, u morën vendime përmbajtjesore në mbrojtje të ambientit si ndalimi i exploatimit të inerteve nga lumenjtë, padi për ndotësit më të... Lexo më shumë

 • 23 Dhjetor  

  U promovua Raporti "Gjendja e Mjedisit në Kosovë-2008-2010"

  Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, përkatësisht Agjencioni për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës, promovoi sot Raportin "Gjendja e Mjedisit në Kosovë 2008-2010". Lexo më shumë

 • 20 Dhjetor  

  Zyrtarizohet marrveshja , për ndalimin e eksploatimit të materialeve inerte

  Pas vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës të marrë me 02 Nëntor 2011, për ndalimin e eksploatimit të materialeve inerte, që nga dita e sotme Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor dhe te gjithë akterët tjerë që janë të... Lexo më shumë

 • 20 Dhjetor  

  U aprovuan nga Kuvendi i Kosovës Projektligjet për Parkun Kombëtar "Sharri" dhe Projektligji për Parkun Kombëtar "Bjeshkët e Nemuna"

  Sot, me datën 20.11.2011 u aprovuan nga Kuvendi i Kosovës Projektligjet për Parkun Kombëtar "Sharri" dhe Projektligji për Parkun Kombëtar "Bjeshkët e Nemuna". Me shpalljen e pavarësisë së Kosovës, është krijuar një bazament krejtësisht i... Lexo më shumë

 • 20 Dhjetor  

  Kuvendi i Kosovë aprovoi projektligjin për Qendrën Historike të Prizrenit

  Sot, me datën 20.11.2011 u aprovua nga Kuvendi i Kosovës Projektligji për Qendrën Historike të Prizrenit. Pakoja e Ahtisarit dhe neni 8 i Ligjit për Zonat e Veçanta të Mbrojtura e konsiderojnë Qendrën Historike të Prizrenit si të tillë dhe për... Lexo më shumë